הבית בגבעת טל


27 Oct
27Oct


נוף צפוני משגע הנכנס אל חלל הבית ולצידו עיצוב מוקפד בצבעוניות מאופקת הנעה בין שחור לבן לצבעי היסוד, יצרו בית מדהים בו גולת הכותרת הם פרטי הנגרות שעוצבו בסגנון גיאומטרי במחווה לאמן פיט מונדריאן. 




קומת הקרקע

אלמנט השקיפות הנוכח בחלל קומת הקרקע מתגלה כבר בדלת הכניסה השקופה והלא סטנדרטית של הבית, המייצרת דיאלוג מתמיד בין פנים לחוץ ומטשטשת את הגבול ביניהם. מצידיה משתקפים אגפי הבית הנוספים המובילים אל החדרים הפנימיים. גם בחלל המגורים המרכזי הנוף ממוסגר כגלויה וחודר אל הסלון דרך קיר זכוכית שקוף וגדול. בקומת הקרקע ממוקמים המטבח, הסלון, חדרי השינה של ההורים והילדים, וחדרי שירותים לאורחים.

מבט אל דלת הכניסה מתוך הבית | אדריכלות: V Studio  | צילום: עודד סמדר



הסלון והנוף | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר


קומפוזיציה באדום, צהוב וכחול

מי שמכיר את האמן פיט מונדריאן לא יכול שלא לשים לב למחווה המיוחדת של האדריכל גיא וליקסון שבאה לידי ביטוי בחללים שונים בבית, ובמיוחד בפרטי הנגרות. בכולם בולטת הצבעוניות האופיינית לעבודותיו: שחור לבן, ושימוש בשלושת צבעי היסוד אדום, צהוב וכחול, וכמובן הסגנון הגיאומטרי העושה שימוש בחלוקה של השטח לקווים ישרים ובשימוש בצורות היסוד ריבוע, משולש ועיגול.


ארון חשמל | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר


משמאל לכניסה הראשית נבנה ארון חשמל המורכב משלוש דלתות, כאשר כל חזית מחולקת בצורה א-סימטרית, וקוויה שנגרעו צבועים בשחור.


מבט מהסלון לדלת הכניסה השקופה | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר


הסלון מעוצב בסגנון מודרני ונקי, ונשמרת בו הצבעוניות המונדריאנית, והשימוש בצורות היסוד.


כסאות הבר במטבח מוסיפים נגיעה נוספת של צבע | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר



ארון החשמל בכניסה והירידה למרתף | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר



ארונות חדרי רחצה לאורחים ולילדים | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר



בחדרי הילדים נוכחת הצבעוניות המונדריאנית במלוא עוצמתה: מדפי עץ עגולים עם חלוקה פנימית באדום, צהוב וכחול. ארונות קיר בסגנון מודרני עם ידיות אינטגרליות משולבות כתם צבע במרכז, ה"שובר" את המראה הנקי ומתחבר לשפה הצבעונית. רגלי שולחן במראה לא סטנדרטי המוסיפות עניין ועוד קצת צבע.

חדר הרחצה המשותף ממוקם בין שני חדרי הילדים | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר



קלאסיקה מונדריאנית | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר


ארון חדר הרחצה המשותף לשני חדרי הילדים הוא הפריט ה"מונדריאני" הקלאסי, ובו חזיתות בגמר צבע בתנור על פי חלוקה גיאומטרית, כאשר הקווים שנגרעו צבועים בשחור, וחלקים מהחזיתות באדום, צהוב וכחול.


רגל העץ של השולחן "נשברת" על ידי קוביית מתכת צבעונית | אדריכלות: V studio | צילום: עודד סמדר



חדר שינה מאסטר | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר


בחדר ההורים נבנה חיפוי קיר ייחודי המחולק למלבנים בגדלים שונים כאשר כל אחד מהם מרופד בד קטיפה שחורה. בסיס המיטה נבנה בצורה מרחפת, ומרופד אף הוא בקטיפה כחולה. לצידי המיטה נבנו שידות מלבניות בגדלים שונים בגמר צבע בתנור בגוון שחור. ארון חדר הרחצה נבנה בסגנון מודרני ובשילוב שיש הממשיך אל תוך המקלחון.


חדר רחצה מאסטר | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר



קומת המרתף

בקומת המרתף ממוקמים חדר הכושר וחדר הקולנוע, וכן חדר רחצה. מתחת לגרם המדרגות המוביל אל המרתף נבנה ארון בסגנון מודרני עם ידיות אינטגרליות, בגמר צבע בתנור בגוון לבן. את המראה הנקי "שוברות" שתי נישות הבנויות מסגרת אלון, וגב בגמר צבע בגוון צהוב.

ארון מתחת למדרגות | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר



ארון חשמל במבואת המרתף. שחור לבן לצד גרפיטי צבעוני | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר


בחדר הקולנוע נבנו מטבחון הכולל שולחן בר גבוה עם אלמנט רגלי עץ צבעוניות ולא שגרתיות, חיפוי קיר המסך הגדול, וחיפוי קיר ייחודי עם קווי צבע בגוונים שונים בחדר הרחצה.

חיפוי קיר בחדר הרחצה בקולנוע | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר



מטבחון חדר הקולנוע | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר



שולחן הבר ואלמנט הרגליים | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר



חיפוי קיר המסך | אדריכלות: V Studio | צילום: עודד סמדר 



שמחנו לקחת חלק משמעותי בפרויקט המדהים הזה, ולהביא לידי ביטוי את היכולות הגבוהות שלנו בפרטי הנגרות הלא שגרתיים שתוכננו. לאלבום התמונות המלא לחצו כאן

אדריכלות: V Studio

צילום: עודד סמדר

מנהל פרויקט: רותם ישראל


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.