24 Apr
24Apr


כמפעל נגרות גדול, אנחנו פוגשים לא מעט תכניות אדריכליות על בסיס יומי. ברוח חג הפסח בחרנו להציג בפניכם את "10 המכות של התכנון האדריכלי" - שאם תקפידו להימנע מהן, תוכלו להיות בטוחים שהאופן שבו התכניות שלכם נשלחות אלינו - הוא הטוב ביותר (:

מתחילים:




1. אין מספור - נשמע ברור מאליו, ובכל זאת - גיליון נגרות צריך להגיע מסודר וממוספר, עם מספר אדריכלי לכל פריט: נ-1, נ-2 וכן הלאה.

2. מפרט חומרים חסר - על מנת לתמחר אנחנו זקוקים למפרט מלא עבור כל פריט: גוף, גמר, סוג פרזול וכו', הרי יש הבדל בעלויות בין גמר פורמייקה לפורניר אלון, ובין ידית אינטגרלית לידית חיצונית.

3. מבט על בלבד - הוא אמנם מספק אינפורמציה חשובה, אבל מבט על לבדו אינו מספיק. לכל פריט נגרות חשוב לצרף גם מבטים נוספים: מבט חזית ומבט צד, וכמובן חתכים.

4. פרטים חשובים קטנטנים - חשוב לכם שהחפירה בידית תהיה בדיוווווק לפי התכנון שלכם? הגדילו, הקיפו בעיגול, הבליטו, הדגישו - פרט בעל חשיבות מיוחדת צריך להופיע בהגדלה על התכנית.



5. מבט חיצוני בלבד - ארון הבגדים שתכננתם נראה מושלם מבחוץ, אבל חשוב להציג גם את מבט הפנים ובו החלוקה הרצויה: כמה מדפים? אילו מגירות? ואיפה אזורי התלייה?

6. חוסר התחשבות במגבלות בשטח - קורה נמוכה באזור הארון? מזגן במיקום לא אידאלי? דלת ארון שנפתחת ונתקעת במשקוף? את כל אלה צריך לקחת בחשבון כבר בשלב התכנון הראשוני.

7. בחירת צבעים בסוף - לבחירת הגוון יש משמעות על ייצור הרהיט - גוף, קנטים ועוד. מומלץ לציין על התכניות את מספרי הגוונים הנבחרים כבר בשלב התחלתי ולא לחכות עם זה לסוף.

8. אי התאמות - ארון הנעליים מופיע כפריט נ-6 בגיליון, ובמערך הריהוט נ-6 הוא בכלל פריט אחר. במבט העל מופיע פריט במידה מסוימת, ובחתך הצד המידה שונה. הקפידו שאין מסרים סותרים בגיליון הנגרות שאתם שולחים, ושהכל מתואם.



9. רהיט מורכב - תכננתם רהיט המשלב נגרות, תאורה, אודיו, ברזל? הקפידו על תיאום טכני בין כל בעלי המקצוע הקשורים לייצור הרהיט.

10. חוסר התחשבות במגבלות החומרים - לדוגמא כנף של דלת ארון ברוחב 90 ס"מ, או מדף לקלסרים ברוחב 1.50 מ' - שימו לב שהתכנון תואם את המגבלות הטבעיות של החומרים מבחינת משקל, בטן וכו'.

מוזמנים להמשיך ולשלוח אלינו תכניות, ושיהיה חג שמח!!


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.