שיפוץ בקיבוץ | הבית בכפר החורש


05 Mar
05Mar


בית בכפר החורש שעבר שיפוץ והרחבה מן היסוד, כאשר ברקע שני אילוצים עיקריים: מגבלות קונסטרוקטיביות שנשארו מהמבנה המקורי - תקרה משופעת, עמודים, ותקרה נמוכה, ומגבלות שהתהוו במהלך השיפוץ - הצורך בהנגשה ומעברים רחבים כתוצאה מאילוץ רפואי של אחד הדיירים | שיפוץ בקיבוץ שמכניס את האביב פנימה >>




תהליך התכנון והעיצוב כלל הרבה מחשבה על נוחות ופרקטיות, שבא לידי ביטוי גם בתכנון הנגרות. בחירת החומרים והצבעוניות נגזרה מגוון הפרקט, ולפרטי הנגרות נבחרו גמר פורניר אלון וגמר צבע לבן, היוצרים קונטרסט עדין לקירות בגוון קפה.


ספסל עץ מאלון גושני בחלל היציאה למרפסת | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש



אלוהי הפרטים הקטנים: "שן חיבור" בין הדופן למושב | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש


הודות לפתחים הרחבים ולחלונות הגדולים הבית מלא אור, ויחד עם פלטת הצבעים המאוזנת שנבחרה, מתקבלת תחושה אוורירית, נעימה וביתית. חדר העבודה נתחם בדלתות זכוכית שקופות המייצרות מצד אחד אזור מוגדר, ומצד שני חלק אינטגרלי מהחלל הציבורי. בסלון נבנתה ספריית כוורת גדולה עבור האוספים, הספרים, וחפצי האמנות שנאספו עם השנים.


יחידה תלויה מתחת לטלוויזיה בגמר פורניר אלון | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש


ספריית כוורת בסלון | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש


מקום לכל הספרים והאוספים | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש


ארון הכניסה וארון החשמל והמערכות שליד המטבח, תוכננו בקפידה ובמחשבה על פרקטיקה ונוחות, כולל מחשבה גם על אזור משחק עבור הנכדים ואחסון ספרי ילדים, מעילים, וחפצים נוספים. בשני הארונות שולבו יחידות פתוחות בחלוקות שונות, המיועדות לתצוגה של חפצי נוי, ספרים וכלים. בחדר השינה נבנה ארון קיר גדול בצבע לבן, ובחדר הרחצה ושירותי האורחים נבנו ארונות כיור בגמר פורניר אלון.


ארון כניסה משולב יחידה פתוחה עם חלוקות א-סימטריות | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש


מבט אל חדר העבודה: שולחן ומדפים צפים בצורת ר' בגמר פורניר אלון | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש


חדר העבודה: שולחן ומדפים צפים בצורת ר' בגמר פורניר אלון | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש



ארון מערכות וחשמל בשילוב יחידה פתוחה | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש


חדר שינה הורים | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש


ארון חדר רחצה הורים. גמר פורניר אלון עם מסגרת היקפית | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש



אדריכלות: גיא צור | עיצוב פנים: חמוטל קציר | צילום: גלית דויטש | מנהל פרויקט בבונסאי: רותם ישראל




מוזמנים להתרשם מהפרויקטים שלנו >>


גלריית בתים פרטיים
גלריית פרויקטים עסקיים
עכשיו בבלוג! ספיישל בחירות: כל הסיבות לבחור בבונסאי



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.